Tämä sivusto on suljettu.

ajankohtaista

Lainaa nyt

Julkaistu 16.8.2016

Sää ei suosinut viime viikonloppuna järjestettyä Malmi 80th Anniversary Juhlalentonäytöstä.

Malmin historiallisen lentoaseman 80-vuotisjuhlien kunniaksi järjestetty ilmailutapahtuma ja lentonäytös toteutettiin valitettavan sateisissa, sumuisissa ja koleissa olosuhteissa. Juhlalentonäytös kokosi paikalle kahden päivän aikana yhteensä noin 20 000 kävijää.

- Ilmailu ja lentokoneet kiinnostavat yleisöä yhä edelleen. Sateinen ja sumuinen sää ja lentonäytös ovat kuitenkin mahdollisimman huono yhdistelmä, kertoo tapahtuman tuottaja Tiina Nousiainen.

- Koko lauantaipäivä satoi vettä aamusta iltaan. Sää oli ajankohtaan nähden poikkeuksellisen huono ilmatieteilijöidenkin mielestä. Sama toistui sunnuntaiaamuna ja -aamupäivänä, jolloin monissa perheissä aprikoitiin lähteäkö lentonäytökseen vai ei. Surkeat sääolosuhteet huomioon ottaen olemme kohtuullisen tyytyväisiä kokonaiskävijämäärään.

- Lauantaina yleisöä oli paikalla viitisen tuhatta. Sunnuntaina puolen päivän jälkeen auringon alkaessa paistaa ja sään muuttuessa lämpimäksi lipunmyyntipisteet ruuhkautuivat yllättäen. Lyhyen ajan sisällä yleisöä tuli paikalle tuhatmäärin ja sunnuntain yleisömäärä kohosi kolmin kertaiseksi lauantaihin verrattuna.

Yleisön suursuosikeiksi Juhlalentonäytöksessä nousivat odotetusti Suomen Ilmavoimien Midnight Hawks taitolento-osasto ja F-18 Hornet monitoimihävittäjä sekä monien kansainvälisten lentonäytösten vakituinen yleisömagneetti, liettualainen taitolentäjäveteraani Jurgis Kairys aina yhtä hurjapäisillä tempuillaan. Juhlalentonäytöksen ohjelma pystyttiin niin lauantaina kuin sunnuntainakin epäsuotuisista sääolosuhteista huolimatta viemään läpi lähes alkuperäisten suunnitelmien mukaan joitakin aikataulumuutoksia lukuun ottamatta.

Puolustusministeri Jussi Niinistö kunnioitti tapahtumaa läsnäolollaan lauantaina.

Tapahtuman järjestäjät kiittävät kaikkia yhteistyökumppaneita, yleisöä ja esiintyjiä sekä toivottaa aurinkoista syksyn alkua!

LIPUT NYT MYYNNISSÄ!

Lippupisteessä ja Tiketissä!

osta liput